dijous, 29 de març del 2018

7a. Ronda Finals Campionat d'Edats de Catalunya

Cronica 7a ronda
S'encara la recta final. Avui jugaven tots cinc.

El primer en acabar ha estat el David. Ha fet una bona partida, i ha aconseguit quedar-se amb dama i cavall contra torre i alfil, però el seu cavall no podia entrar i no ha sabut trobar el pla adequat. I el rival li ha clavat la dama. Llàstima, perquè tenia la victòria a l'abast, però ha tret unes bones taules. 

Els següents en acabar han estat l'Oriol i l'Esther, i ho han fet alhora.

L'Oriol ha jugat l'obertura sense situar les peces prou actives i poc després s'ha deixat una peça. Aleshores ha anat a remolc tota l'estona, i el rival no li ha donat cap oportunitat d'entrar. Llàstima.
L'Esther, en canvi, jugava contra una noia que li treu 200 punts i ha mantingut la partida igualada. La seva rival ha buscat fer valer la seva millor posició, però l'Esther ha buscat el contrajoc en tot moment i ha sabut aconseguir unes bones taules.

Poc després, acabava l'Hugo. Avui s'ha arriscat a jugar un sistema Londres per primera vegada en la seva vida, i no li ha sortit bé. El seu rival era un noi molt combinatiu i de seguida li ha aconseguit un peó, però l'Hugo ha anat colocant bé les seves peces i ha intentat trobar les seves opcions. Però el rival li ha aconseguit la qualitat en una altra combinació, i poc després, li ha destrossat l'enroc. L'Hugo ha intentat contraatacar i s'ha trobat amb un mat en la 1a fila. Llàstima. Li calen més sessions del mestre Solera en aquesta obertura.

I l'últim en acabar ha estat el Ferran. I de fet ha estat gairebé l'últim de la sala. La partida ha durat 4 hores. Ha tornat a fer un sistemilla i aquest cop ha jugat bé. Ha fet una partida sensacional, i en el moment oportú ha sabut aconseguir l'aventatge amb una bona combinació, aconseguint la qualitat. El rival tenia un peó passat perillós i el Ferran ha intentat entrar, però no ha trobat el pla adequat. Ho tenia tot per guanyar i s'ha equivocat en una jugada i ha acabat perdent la partida. Llàstima, perquè aquesta derrota l'ha deixat tocat. Però a refer-se, perquè amb la partida que ja fet, és per sentir-se orgullós. 

Ara toca esperar a la tarda, aviam si fem un ple.
Visca els nostres cr@cks!!
Albert Puig

Entrades populars

Visites

Hola a tots

Hola, que tal?

El nostre club, com tot en aquesta vida, s'està modernitzant, i una d'aquestes coses per poder aconseguir-ho, és estar a internet.

Hem confeccionat aquest blog, i us mantindrem informats de tot el que passa, no només al voltant del nostre club, sinó també tot el relacionat amb el nostre apassionat esport, art, ciència .... que són els Escacs.


Serà un blog en continu creixement, i sempre intentarem tenir-lo tant al dia, com actualitzat, i sempre donant-li més articles, per a tots en general, des dels nostres magnífics jugadors, fins als nois de l'escola, com als pares i familiars, amics, i qualsevol simpatitzant dels Escacs.


Desitjo que us agradi, que participeu amb els vostres comentaris, amb les vostres idees, que si són possibles es faran realitat.


Una salutació, i ens anem veient pel club.
El nostre TEMPLE, "El TEMPLO"

El vostre amic

Francisco Xavier Solera