dimecres, 7 de febrer del 2018

Campionat d'Edats, 3ª Jornada


Crónica de la 3ª jornada dels nens de l'escola en el campionat d'edats.

Avui tocava Sant Boi, al local social de la Cooperativa de Molí Nou, un molt bon local per jugar. I aquest any, amb menys nanos, es jugava amb més espai, i els pares podien estar asseguts al voltant de la sala.
A primera hora rebíem la primera notícia negativa: la Sole ens enviava un missatge dient-nos que l'Aitor havia passat molt mala nit, i que avui no vindria a jugar. Llàstima. A posar-se bé.
I en començar, els "soferts" pares hem anat a la cafeteria a repondre forces, ha ha ha... Un cop ja estàvem en condicions, hem tornat a la sala a mirar les partides dels nanos.
I com acostuma a passar, la primera en acabar ha estat la nostra representant en els sub-8, la Yanira. Avui ha perdut, però s'ho ha passat molt bé. Això és el més important. És el seu primer torneig, i en aquest any el més important és gaudir i agafar experiència. I el millor que té aquesta nena és que no perd mai el somriure.
Als sub-12, grans partides, i victòries del David i el Jensen, i derrota de l'Hugo. El David ha estat el primer en guanyar; avui ha jugat calmat i pensant i ha pogut rematant la seva partida fent un bonic escac i mat amb un peó.
L'Hugo ha jugat una partida boja, contra un rival que com ell, era molt combinatiu. Ha tractat de fer una interessant combinació, però no se n'ha donat que el rival atacava i ha quedat malament. Llàstima. Avui no ha tingut el seu dia.
Tot el contrari d'en Jensen. Ha jugat una partida molt disputada, i ho ha fet molt bé. Ha aconseguit un aventatge  posicional i poc a poc ha anat consolidant-lo, canviant peces i guanyant peons. Finalment ha aconseguit dos peons passats i lligats que no podien ser aturats, i ha guanyat després de la rendició del rival. Destacar que la seva partida ha estat de les últimes de la sala.
Pel que fa als sub-16, la primera en acabar ha estat l'Esther. Avui ha jugat molt bé. Ha aconseguit un avantatge de peça i l'ha aprofitat perfectament. Un cop ha doblat les torres, la partida ha caigut del seu costat. Molt bé.
A l'Oriol li ha passat el contrari. Després de quedar bé en l'obertura, ha perdut una peça, i el seu rival ha anat canviant peces fins a guanyar amb claretat. Avui no ha tingut el seu dia.
En Ferran avui ha jugat molt seriosament, contra un rival que ha fet una gran progressió en un any. Ha aconseguit un peó d'avantatge però el rival ha atacat fins aconseguir la igualtat. S'han canviat les peces i han quedat amb un final de cavall i 4 peons en dos flancs. I aquí el Ferran ha jugat molt bé el final, arraconant el cavall del rival, i ha acabat fent un mat artístic de cavall, peó i rei. La seva ha estat una de les últimes en acabar.
No vull acabar la crònica sense parlar de dues bones partides: la del 1r tauler dels sub16 entre en Marc Garcia i l'Africa Gonzalez, molt ben jugada pels dos, però amb en Marc imposant-se al final, i la del 3n tauler dels sub14 entre dos nanos que tenen un elo superior a 2000, en Pau Pueyo i en Carles Martín. Ha estat la darrera en acabar, i era una loteria amb els dos jugant sense temps. Ha guanyat el Pau per temps, però a ell només li quedaven 5 segons.
Ja només queda la darrera jornada de la setmana vinent a Sant Feliu. Alguns dels nostres arriben amb opcions de guanyar, i esperem que ho facin. I als altres desitjar-los que s'ho pasin bé i acabin el torneig amb una bona victòria.

Albert Puig

Entrades populars

Visites

Hola a tots

Hola, que tal?

El nostre club, com tot en aquesta vida, s'està modernitzant, i una d'aquestes coses per poder aconseguir-ho, és estar a internet.

Hem confeccionat aquest blog, i us mantindrem informats de tot el que passa, no només al voltant del nostre club, sinó també tot el relacionat amb el nostre apassionat esport, art, ciència .... que són els Escacs.


Serà un blog en continu creixement, i sempre intentarem tenir-lo tant al dia, com actualitzat, i sempre donant-li més articles, per a tots en general, des dels nostres magnífics jugadors, fins als nois de l'escola, com als pares i familiars, amics, i qualsevol simpatitzant dels Escacs.


Desitjo que us agradi, que participeu amb els vostres comentaris, amb les vostres idees, que si són possibles es faran realitat.


Una salutació, i ens anem veient pel club.
El nostre TEMPLE, "El TEMPLO"

El vostre amic

Francisco Xavier Solera